lørdag 18. juni 2011

ottolenghi

Denne ferien har dreid seg mye om god mat. En av mine store lidenskaper. Jeg klarer nok å lage helt okei mat selv, men å få servert fantastisk mat er så mye mye bedre.

En ettermiddag da solen tittet frem var vi innom den superlekre Ottolenghi og kjøpte lunch som vi tok med oss til en benk i Holland Park. Og dette var en lunch i særklasse! Rett og slett nydelig.

Først hadde jeg en blanding av en deilig potetsalat med små møre poteter, hvitløk, urter, olivenolje og asparges - marinerte søtpoteter med koriander og en yoghurtdressing - ovnsbakt aubergine.

Etter dette var det dessert, og denne dagen ble det til og med to. Det var rett og slett for vanskelig å bestemme seg for hva jeg ville ha.

Alt om hva man ikke bør spise og hva som kanskje ikke er fullt så sunnt (eller virkelig usunt) er pent blitt lagt på hyllen på denne ferien.

Dessertene bestod av fløyelsmyk brioche overstrødd med fint sukker, og en drøm av en sjokoladekake. Denne var uten mel og dermed mye tyngre enn vanlig sjokoladekake. Og derfor også mye rikere på smaken av den mørke sjokoladen. Mmm..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar