mandag 25. juni 2012

bananmilkshake

Det er sommer. I hvert fall hvis man tenker på hvilken måned vi er i. Hva været angår er en helt annen sak.. Men, med sommer følger også (vanligvis) varmen. Og i varmen er det godt med noe kjølig å drikke, og det er her milkshake kommer inn. Det er så vanvittig godt!

Men hvis du som meg har lyst til å drikke milkshake hver dag kan det hende at den vanlige oppskriften med (herlig) vaniljeis sprenger ukens sukkerbusjett. Jeg har derfor funnet et alternativ som tillater masse milkshake, uten at jeg behøver å få fryktelig dårlig samvittighet.

Ved å bytte ut vaniljeisen med vanliljekesam eller kesam naturell har du spart inn en del sukker. For at milkshaken skal være isende kald og forfriskende skjærer du bananer i biter og legger i fryseren, venter til de er dypfryste og vips så har du ingrediensen som gjøre drikken kald og god.

Finn frem blenderen eller kjøkkenmaskinen, hell oppi en frossen banan skåret i biter, to spiseskjeer med kesam av valgfri smak og en god klunk med mellk. Hold deg for ørene, sett blenderen på max og la den gå til milkshaken er jevn og fin. Hell i et lekkert, avkjølt glass, finn frem et sugerør i favorittfargen og nyt.

Smaker akkurat som milkshake med vaniljeis, men er en tanke eller to sunnere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar