tirsdag 20. mai 2014

Hageliv

På baksiden av huset vårt gjemmer det seg en liten perle av en hage. Vi har nemlig en stille bakhage med plen, platting, heller og synrintrær. Og best av alt, solen skinner fra midt på dagen og helt til den går ned for kvelden.

Denne lille hagen har alle ingrediensene til sommersuksess, men den har ikke blitt vedlikeholdt de siste ti årene. I de to årene vi har bodd her har vi klippet gresset og luket litt. Bortsett fra det har hagen fått stå ustelt og litt ensom. Den blir jo brukt, men det har ikke vært den hyggefaktoren der ute somdet gjerne kunne vært.

I år syntes vi derfor at det var på tide med et ansiktsløft for den lille hagen vår, slik at potensialet kunne utnyttes til det fulle. Det som en gang var en spireahekk, men som nå var store tettvokste og døde pinner ble i løpet av noen timer klippet ned. Røttene gravde vi også opp, selv om de hadde karret seg godt fast. Da det brune kvastet var fjernet, plantet vi nye blomstrende Brudespireabusker. Det ble så fint! Enn så lenge er buskene små, men de er av slaget som vokser mye og fort. Så når høsten en gang kommer vil jeg tro at vi har en litt større og tettere spireahekk.




Innimellom buskene har jeg satt opp noen DIY-landterner som skal brukes flittig i de lyse sommernettene jeg håper vi blir velsignet med fremover.

Hagen har også blitt oppgradert med et ildfat og en terrassevarmer. Dette vil sammen med terrassemøblene, grillen og kubbspillet åpne for tidenes hagesesong.



Vi gleder oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar