torsdag 17. november 2011

perfect focaccia

Uansett om du ikke spiser hvetemel, poteter eller hva det nå er så skal det godt gjøres å ikke spise dette vanvittig gode (og enkle) focacciabrødet.



Og det er så lett å smelle sammen at det kan gjøres med cirka én hånd!

Oppskriften er som følger:

400 gr hvetemel
1/2 pakke tørrgjær
en klype salt (8 gr for å være litt mer presis)
4 dl vann

Rør alt sammen i en bolle og la deigen heve til dobbel størrelse. For litt fortgang i akkurat den prosessen fyller du kjøkkenvasken med rykende varmt vann, plasserer en rist over og setter bollen på risten. Videre dekker du både bollen og vasken med et rent kjøkkenhåndkle.

Så, når deigen er hevet stor og luftig klér du en form med bakepapir og heller det hele oppi. Dryss havsalt over deigen, hell på god olivenolje og strø oliven på toppen. Det siste kan såklart sløfes, eller byttes ut med soltørkede tomater eller annet snask.

Stek på 200 grader til det er gyllent.

Kos deg!

Oppskriften kommer fra fineste P.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar